dimarts, 9 de febrer del 2010

Scotland - France...Rugby!!!


Hola a tots! El passat diumenge vaig anar a veure el meu primer partit de rugby!!! I on millor que a Escòcia i en un vibrant partit del 6 nacions,eh?

La veritat és que els escocesos no són massa bons...no hi havia gaires esperances de fer res contra França. Tot i que hi posen ganes, tenen una afició fidel i la ciutat i el país es bolquen amb la sel•lecció, alhora de la veritat la superior qualitat dels altres equips s’imposa i Escòcia suma una nova derrota a la seva llarga llista.

Aquest any a més, encara és pitjor per que es presentaven contra França sense haver pogut “marcar” en cap dels últims 3 últims partits...la cosa no pintava massa bé però després de veure uns quants cops l’anunci de l’equip de rugby i el seu ja famós “We are Scotland” un comença a creure en el miracle. Som-hi!.

La primera cosa que em va sorprendre en les hores prèvies al partit va ser la gran quantitat de seguidors francesos que passejaven per la ciutat. Vivint a Barcelona un no té la percepció de lo important que arriba a ser el rugby a altres països i com les aficions segueixen els seus equips allà on van.

Vaig quedar amb 3 companys del màster. Per sort, un d’ells, en Phillipe és seguidor de rugby i durant el camí ens va anar explicant les 4 coses bàsiques per entendre el partit. La veritat és que és un esport força més tècnic del que pot semblar a simple vista i l’estratègia i la qualitat individual dels jugadors hi juguen un paper molt important.

Després de la classe express sobre assajos, melés, fores de joc i penalties ja estàvem llestos per partit. Durant el camí molts seguidors d’ambdós països i els escocesos, com no, vestits amb l’uniforme de gala: faldilla, camisa, mitjons de llana i gorra. La veritat és que em va sorprendre gratament veure la quantitat de gent utilitzant al vestimenta oficial del país. Tot sigui per posar pressió a aquests francesos.

Un cop a l’estadi més del mateix. Molts seguidors francesos que en certs moments de la tarda van fer que cregués que em trobava a St. Denis enlloc del Murray Stadium d’Edinburgh. L’ambient entre les aficions va ser molt bo i als “alé alé” i els càntics dels francesos els seguia una resposta en forma d’himne escocès per part dels seguidors locals. Un ambient ideal.

El partit en si va començar molt bé per part escocesa. Ràpidament es van fer amb el control i van estar a punt de marcar en 2 ocasions, però la falta de qualitat dels locals sumada a la bona defensa francesa ho van impedir. Resultat: un parell de penals a favor i 6 puntets al sac. Per altra banda, França va aprofitar les 2 ocasions que va tenir i va marcar. 10 punts.

La segona part va ser un monòleg de França davant d’una impotent Escòcia. Només quan els francesos van començar a cantar la Marsellesa es va poder veure una tímida reacció dels locals amb l’orgull ferit. Tot i això, el partit no va tenir color i va acabar amb un contundent 9 a 18.


Com a experiència va estar bé, ara que em va servir per veure que això del rugby no és lo meu. Joc lent, moltes aturades, molt defensiu...en fi, on hi hagi fútbol i un bon Barça que es deixin de rugbys!

Us deixo unes fotos de la tarda. Fins la pròxima!

Fotos --> Fotos Rugby

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada